#duurzaamheid #businesscase #Port of Rotterdam

 

Verduurzaming vastgoed haven van Rotterdam

Port of Rotterdam

Port of Rotterdam heeft als kerntaken de duurzame ontwikkeling, beheer en exploitatie van de haven en het handhaven van de vlotte en veilige afhandeling van de scheepvaart. Zo versterkt Port of Rotterdam de concurrentiepositie van de Rotterdamse haven als logistiek knooppunt én industriecomplex van wereldniveau. Van der Bouw schrijft de integrale businesscase voor de verduurzaming van de vastgoedportefeuille van de Port of Rotterdam. In de businesscase wordt rekening gehouden met de financiële, juridische en technische mogelijkheden van energieopwekkingsmaatregelen. Van der Bouw voert de opdracht uit in combinatie met ingenieursbureau Movares.

Het Havenbedrijf plaatst zonnepanelen op eigen vastgoed en stimuleert klanten om zonnepanelen te plaatsen op eigen daken. In het Rotterdamse havengebied is genoeg potentie voor zonne-energie. Steeds vaker voorzien bedrijven in het havengebied panden van zonnepanelen. Voorbeelden van de omvangrijkste daarvan zijn Coolport en Steinweg op de Maasvlakte (Hartelstrook). Bij nieuwbouw van grote loodsen is het vrijwel standaard dat panelen worden geplaatst. Veel bestaande loodsen worden de komende jaren ook voorzien van zonnepanelen.

Van der Bouw heeft voor dit project de financiële businesscase ontwikkeld. Wij hebben voor dit project ‘Zon op daken’ van de Port of Rotterdam de SDE subsidies aangevraagd en we hebben aanbestedingsadvies gegeven bij de realisatie.

 

“Duurzaamheidsadvies is het mooiste advies wat je kunt geven.”

 

Peter, Financieel Adviseur Port of Rotterdam 

Verder praten?

Peter de Jong

Finance

peter.de.jong@vanderbouw.nl
+31 (0)6 29553912