Groene verbinding:

Een nieuw hoofdkwartier voor de basisteams Aalsmeer en Uithoorn

De basisteams van Politie Aalsmeer en Uithoorn waren voorheen gehuisvest op twee verschillende locaties. De bestaande panden voldeden niet langer aan de gestelde eisen. Om efficiënter te kunnen werken, is besloten de basisteams centraal op één locatie te huisvesten aan de Koningin Maximalaan in Uithoorn.

De projectlocatie bevindt zich nabij de historische ‘Stelling van Amsterdam’, waar stoere solitaire gebouwen te midden van groene en waterrijke omgevingen staan, verscholen achter dijklichamen. Het ontwerp van het nieuwe politiebureau en het terrein is geïnspireerd op deze kenmerken. Er wordt optimaal gebruik gemaakt van natuurlijk licht en uitzicht, terwijl hinder van direct zonlicht en warmtelast wordt geminimaliseerd, wat het energieverbruik ten goede komt. Het politiebureau wordt namelijk gerealiseerd als een Energie Neutraal Gebouw (ENG).

Van der Bouw verzorgt namens de politie het bouwmanagement om het nieuwe politiebureau volgens plan en binnen de gestelde eisen te laten bouwen.

Op 16 juni 2023 is de bouw van het nieuwe politiepand voor het basisteam Aalsmeer-Uithoorn feestelijk ingeluid, waarbij symbolisch de politievlag werd gehesen. Als bijzonder gebaar naar de toekomst is een tijdscapsule ingegraven onder de fundering van het gebouw. Deze capsule bevat rangonderscheidingen, politiebadges en een brief waarin het team beschrijft hoe ze op dit moment werken en hun hoop voor de toekomst uitspreken.

Een mooie samenwerking met de volgende partijen:

+ Van der Bouw – bouwmanagement
+ OTH Architecten B.V. – architectuur en bouwkunde 
+ LANDLAB landscape architects – ontwerp terrein 
+ INNAX– installatieadvies 
+ Pieters Bouwtechniek – constructeur 

+ Smits van Burgst i.s.w.m. Scope bouwmanagement – directievoering en toezicht

Opdrachtgever
Politie Nederland

Kerngebied
Projectmanagement

Locatie
Uithoorn

Oppervlakte
1.200 m2

Start bouw
juni 2023

Oplevering
Q3 2024

Ook meewerken aan een impactvol project?

Join us!

Jasper Uithol

Projectmanagement

jasper.uithol@vanderbouw.nl