Een groene transformatie: Politiebureau IJ-tunnel ondergaat duurzame make-over

Het Amsterdamse politiebureau IJ-tunnel onderging een ingrijpende renovatie om het gebouw uit 1978 te moderniseren en energie-efficiƫnt te maken. Er werd een oplossing gezocht voor het warmteverlies, de verouderde installaties en een meer efficiƫnte indeling.

Projectmanager Jasper Uithol (Van der Bouw) en Senior-Assetmanager Co Mostert (t.b.v. Politie Eenheid Amsterdam) leidden het ambitieuze project, waar duurzaamheid een sleutelrol speelde. Onze voornaamste focus was om het zo duurzaam en toekomstbestendig mogelijk te maken.

Jasper Uithol (Van der Bouw) benadrukte: “Als je toch al verbouwt, ga dan een stap verder. De kosten voor bijvoorbeeld een voorzetwand zitten vooral in het arbeidsloon, wat toch al wordt gemaakt. Dus het is niet veel duurder om te kiezen voor duurzaam isolatiemateriaal.”

 

Het resultaat van de renovatie is een gebouw dat niet alleen energielabel A+++ heeft, zoals nu wordt geadviseerd als renovatiestandaard voor kantoren, maar dat naar de huidige inzichten tot zeker 2050 toekomstbestendig is.

Opdrachtgever
Politie Nederland (t.b.v. Eenheid Amsterdam)

Kerngebied
Projectmanagement

Locatie
Amsterdam

Oppervlakte
2.450 m2

Start bouw
februari 2022

Oplevering
mei 2023

Ook meewerken aan een impactvol project?

Join us!

Jasper Uithol

Projectmanagement

jasper.uithol@vanderbouw.nl